Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

• To wydarzenie minęło.

Moje dzieci ciągle się kłócą (Legionowo)

26 marca godz. 17:00 - 20:00

Free

– jak pomóc rodzeństwu tworzyć dobre relacje

„Mamo on mnie bije”, „Przestań się gapić.”, „To moje! Oddawaj!” , „Wynoś się z mojego pokoju”, „Nienawidzę cię!”, „On ma więcej!”, „Ją kochasz bardziej.” „Wolałabym nie mieć brata.”

Znasz to? Twoje dzieci ciągle się kłócą, przezywają, biją i rywalizują ze sobą o wszystko, a wasz wspólny dom przypomina pole bitwy? Kłótnie, rywalizacja, emocje pomiędzy twoimi dziećmi doprowadzają Cię do frustracji? Jesteś wobec nich bezsilna/ny? Próbowałaś/eś już wielu metod, ale oni wciąż ze sobą walczą? Bycie rodzicem to często wyzwanie, szczególnie gdy opiekujemy się więcej niż jednym dzieckiem…

Podczas spotkania:

• sprawdzimy co pomaga, a co zaostrza konflikty,
  • zastanowimy się jak pomóc dzieciom tworzyć dobre relacje na długie lata,
  • poszukamy odpowiedzi na to, jak radzić sobie w kryzysowych sytuacjach.

Kiedy: 26 marca 2024, wtorek, godz.: 17-20

Gdzie: sala ślubów w Urzędzie Stanu Cywilnego w Legionowie, ul. Piłsudskiego 41

Dla kogo: zapraszamy rodziców i opiekunów z Legionowa

Spotkanie poprowadzi Anna Kasprzycka

– pedagożka, trenerka kompetencji wychowawczych certyfikowaną przez Familylab, terapeutka związana z warszawską Pracownią Psychoterapii i Treningu ISTDP Horyzonty, w której zajmuje się psychoterapią młodych dorosłych. Prowadzi „Pracownię Rodzina w relacji” w ramach, której pomaga rodzicom w budowaniu dobrych relacji z dziećmi opartych na empatii, kontakcie i autentyczności. Współtworzy Wolną Szkołę Razem, która jest miejscem rozwoju dla dzieci w edukacji wczesnoszkolnej. Prywatnie jest mamą trojga 15-latków, w tym jednego z zespołem Aspergera.

• Zajęcia są bezpłatne. Obowiązują zapisy za pomocą formularza, który znajduje się poniżej.
  • Informacje o specjalnych potrzebach uczestnika zajęć prosimy zgłaszać na adres warsztaty@fundacjaroro.org na co najmniej 5 dni roboczych przed zajęciami.
  • Przed zapisaniem się na zajęcia prosimy o zapoznanie się z Regulaminem, w którym znajduje się Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych.

* Zanim się zapiszesz, upewnij się, że na pewno możesz wziąć w nich udział. Zależy nam na wykorzystaniu każdego miejsca. Jeśli mimo wszystko okaże się, że nie możesz uczestniczyć w zajęciach – poinformuj nas o zwolnieniu miejsca dla innej osoby (wystarczy jedno słowo na adres warsztaty@fundacjaroro.org).

Herb Miasta Legionowo

Akademia Rodzica – spotkania dla rodziców z Legionowa o tym, co ważne i trudne w rodzicielstwie, edycja 2
Zadanie sfinansowane ze środków Gminy Miejskiej Legionowo

Szczegóły